KONTAKTIRAJTE NAS
Klaster Vinistra
Prolaz Ernesta Jelušiæa 1
52000 Pazin, Croatia

info@klaster-vinistra.hr
+385 52 621 698

- detaljno

Vinistra i IQ vina na 35. London Wine Fairu

LONDON, 19. svibnja 2015 – Vodeći međunarodni sajam vina koji tradicionalno okuplja svjetske proizvođače i distributere, London Wine Fair, ove se godine održava u dvorani Kensington Olympia, a traje od 18.-20. svibnja. 
Vinistra – udruga vinogradara i vinara Istre i Vinistra – klaster za promociju vina Istre odabrali su ovaj svjetski sajam kako bi na njemu predstavili vina koja nose oznaku IQ  - Istarska kvaliteta za vino malvazija istarska i za teran.

Na ovogodišnjem sajmu predstavljeno je ukupno 29 vina s oznakom  IQ kvalitete, od kojih 6 terana, 22 svježe malvazije i jednu zrelu malvaziju. Proizvođači čija vina nose IQ oznaku za vino teran su: Benvenuti, Cattunar, Dešković, Geržinić, Tomaz i Vina Zigante. Nositelji IQ oznake za svježu malvaziju istarsku su: Agroprodukt, Anđelo Brčić, Benvenuti, Bertoša Robi, Capo, Cattunar, D&D Sirotić, Damjanić, Dešković, Geržinić, Kozlović, Legović, Mario Peršurić, Matošević, Novacco, Ravalico, Tercolo, Tomaz, Trapan, Vina Zigante, Vivoda i Zigante d.o.o. dok je nositelj oznake IQ za zrelu malvaziju istarsku Bruno Trapan.
Na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju International Wine Challenge – IWC u Londonu,  priznanja za kvalitetu osvojile su sljedeće vinarije članova Vinistre: Degrassi, Kabola, Kozlović, Pilato, Vina Laguna te Geržinić za vino Marko & Marino koje su proizveli za brend Marks & Spencer.  Posebno izdvajamo srebrne medalje za terane koje su otišle Kaboli za vino Teran 2010. te Kozloviću za vino Teran 2013. što ponovno stavlja u fokus važnost ovog autohtonog vina za istarske proizvođače i borbu za korištenje imena teran koje je osporeno slovenskom zaštitom kraskog terana koje se proizvodi od sorte refošk.
Jučer je štand Vinistre posjetio i Ivan Grdešić, veleposlanik RH u Velikoj Britaniji.

fotografija.jpg fotografija1.JPG fotografija2.JPG WP_20150518_011.jpg


<<< Povratak

Nosioci IQ oznake

Dogaðanja

Vinistra 2017

12. - 14. svibnja 2017.

Pokrovitelji: