KONTAKTIRAJTE NAS
Klaster Vinistra
Prolaz Ernesta Jelušiæa 1
52000 Pazin, Croatia

info@klaster-vinistra.hr
+385 52 621 698

- detaljno

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu prava uporabe oznake „Istarska kvaliteta“ IQ za vino Malvazija istarska-svježa i zrela, te vino Teran, berba 2015.

Sukladno čl. 4  Pravilnika o dodjeli oznake „Istarska kvaliteta“ za vino Malvazija istarska („Službene novine Istarske županije“ br. 05/2005,06/2008), te za vino Teran, oznaka IQ  može se dodijeliti proizvođaču vina koji ima sjedište i proizvodne površine, odnosno preradbene pogone na području vinarske podregije Istra i koji je upisan u Upisnik proizvođača grožđa i vina, i to samo za kvalitetna i vrhunska  vina, prema članku 5. Zakona o vinu („Narodne novine“ br. 96/03) za koja je od nadležne institucije dobiveno odgovarajuće rješenje za stavljanje vina u promet te koja osim toga,  udovoljavaju uvjetima propisanim čl. 7. – 20. Pravilnika o dodjeli oznake „Istarska kvaliteta“ za vino Malvazija istarska („Službene novine Istarske županije“ br. 05/2005,06/2008), te za vino Teran.
 


Prijave, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se na obrascu «Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Malvazija istarska-svježa i zrela, te «Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Teran, koji se mogu podići u uredu udruge «Vinistra», Prolaz Ernesta Jelušića 1, Pazin, ili na web stranici  www.vinistra.com, web stranici klastera Vinistra www.klaster-vinistra.hr do 1.8.2013. godine. Proizvođači koji su već u postupku dodjele trebaju dostaviti samo priloge pod točkama 6. 9. 10. i 11. obrasca IQ-1 (Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Malvazija istarska ili za vino Teran).

Za sve dodatne informacije potražite odgovor na web stranici Vinistre: www.vinistra.com, web stranici klastera Vinistra: www.klaster-vinistra.hr ili na  tel. 052/621-698.

Dokumenti za preuzimanje:

Pravilnici
 
IQ pravilnik Malvazija - Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupci proizvodnje vina, kvaliteta vina, nadzor proizvodnje i kvalitete, sustav i postupak dodjele oznake te nadzor uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino „svježa“ i „zrela“ Malvazija istarska.
   
IQ pravilnik Teran - Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupci proizvodnje vina, kvaliteta vina, nadzor proizvodnje i kvalitete, sustav i postupak dodjele oznake te nadzor uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Teran.
   

Prijavni obrasci za Malvaziju
 
IQ-1 obrazac za prijavu Malvazije - Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake "Istarska kvaliteta" za vino Malvazija istarska.
   
IQ-1a podaci o vinu Malvazija istarska - Podaci o vinu Malvazij istarska
IQ-2 podaci o položaju za Malvaziju istarsku - Podaci o položaju za Malvaziju istarsku
   

Prijavni obrasci za Teran
 
IQ-1 obrazac za prijavu Terana - Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake "Istarska kvaliteta" za vino Teran.
   
IQ-1a podaci o vinu Teran - Podaci o vinu Teran
   
   
IQ-2 podaci o položaju za Teran - Podaci o položaju za Teran


<<< Povratak

Nosioci IQ oznake

Dogaðanja

Vinistra 2017

12. - 14. svibnja 2017.

Pokrovitelji: