KONTAKTIRAJTE NAS
Klaster Vinistra
Prolaz Ernesta Jelušiæa 1
52000 Pazin, Croatia

info@klaster-vinistra.hr
+385 52 621 698

Novosti - detaljno

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu prava uporabe oznake „Istarska kvaliteta“ IQ za vino Malvazija istarska-svježa i zrela, te vino Teran, berba 2017.

Sukladno čl. 4  Pravilnika o dodjeli oznake „Istarska kvaliteta“ za vino Malvazija istarska („Službene novine Istarske županije“ br. 05/2005,06/2008), te za vino Teran, oznaka IQ  može se dodijeliti proizvođaču vina koji ima sjedište i proizvodne površine, odnosno preradbene pogone na području vinarske podregije Istra i koji je upisan u Upisnik proizvođača grožđa i vina, i to samo za kvalitetna i vrhunska  vina, prema članku 5. Zakona o vinu („Narodne novine“ br. 96/03) za koja je od nadležne institucije dobiveno odgovarajuće rješenje za stavljanje vina u promet te koja osim toga,  udovoljavaju uvjetima propisanim čl. 7. – 20. Pravilnika o dodjeli oznake „Istarska kvaliteta“ za vino Malvazija istarska („Službene novine Istarske županije“ br. 05/2005,06/2008), te za vino Teran.
Prijave, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se na obrascu «Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Malvazija istarska-svježa i zrela, te «Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Teran, koji se mogu podići u uredu udruge «Vinistra», Prolaz Ernesta Jelušića 1, Pazin, ili na web stranici  www.vinistra.hr, web stranici klastera Vinistra www.klaster-vinistra.hr do 1.8.2017. godine. Proizvođači koji su već u postupku dodjele trebaju dostaviti samo priloge pod točkama 5. 8. 9. i 10. obrasca IQ-1 (Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Malvazija istarska ili za vino Teran).

Za sve dodatne informacije potražite odgovor na web stranici Vinistre  www.vinistra.hr, web stranici klastera Vinistra www.klaster-vinistra.hr ili na  tel. 052/621-698.

Dokumenti za preuzimanje:

Pravilnici
 
IQ pravilnik Malvazija - Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupci proizvodnje vina, kvaliteta vina, nadzor proizvodnje i kvalitete, sustav i postupak dodjele oznake te nadzor uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino „svježa“ i „zrela“ Malvazija istarska.
   
IQ pravilnik Teran - Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupci proizvodnje vina, kvaliteta vina, nadzor proizvodnje i kvalitete, sustav i postupak dodjele oznake te nadzor uporabe oznake “Istarska kvaliteta” za vino Teran.
   

Prijavni obrasci za Malvaziju
 
IQ-1 obrazac za prijavu Malvazije - Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake "Istarska kvaliteta" za vino Malvazija istarska.
   
IQ-1a podaci o vinu Malvazija istarska - Podaci o vinu Malvazij istarska
IQ-2 podaci o položaju za Malvaziju istarsku - Podaci o položaju za Malvaziju istarsku
   

Prijavni obrasci za Teran
 
IQ-1 obrazac za prijavu Terana - Zahtjev za dodjelu prava uporabe oznake "Istarska kvaliteta" za vino Teran.
   
IQ-1a podaci o vinu Teran - Podaci o vinu Teran
   
   
IQ-2 podaci o položaju za Teran - Podaci o položaju za Teran


ZA UDRUGU VINISTRA

Predsjednik
Nikola Benvenuti, v.r.


<<< Povratak

Nosioci IQ oznake

Dogaðanja

Vinistra 2017

12. - 14. svibnja 2017.

Pokrovitelji: