KONTAKTIRAJTE NAS
Klaster Vinistra
Prolaz Ernesta Jelušiæa 1
52000 Pazin, Croatia

info@klaster-vinistra.hr
+385 52 621 698

- detaljno

Svijet malvazija 2018 - Ocjenjivanje

S osobitim Vas zadovoljstvom pozivamo na deseto međunarodno natjecanje Svijet malvazija koje će se održati 18. travnja 2018. godine u Poreču.

Dokumentacija potrebna za prijavu vaših vina:

Zaprimanje uzoraka odvijat će se od 23.3. do 24.3.2018.g. u prostorijama Stručnog studija za vinarstvo u Poreču, Carla Huguesa 6, u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.

Rezultati će biti objavljeni 07. svibnja 2018.g.

Svi nagrađeni sudionici bit će obaviješteni do 07. svibnja 2018., dok će javna objava rezultata uslijediti 7. svibnja 2018. tijekom ceremonije proglašenja pobjednika u sklopu godišnje izložbe vina Vinistra 2018.

Svijet malvazija je međunarodno natjecanje malvazija koje  se od 2009. godine održava u organizaciji Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. Ova eno manifestacija nastaje kao rezultat svjetskih trendova proizvodnje i potrošnje vina proizvedenih od autohtonih vinskih sorti koje imaju snažnu vezu s teritorijem na kojem uspijevaju, a proizvode se u ograničenim količinama.

Cilj natjecanja Svijet malvazija je:

  • okupiti što veći broj sorti malvazija
  • promovirati posebnosti i kvalitete različitih sorti malvazija
  • prikazati najnovije trendove u proizvodnji malvazija
  • nagraditi najbolja vina

Povjerenstva koja vrednuju  uzorke pristigle na natjecanje sastoje se od vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka koji  vina ocjenjuju prema strogim odredbama pravilnika natjecanja usklađenih s odredbama Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino (OIV). Želja organizatora ovog natjecanja je da Istra u budućnosti postane centralno mjesto za proizvođače, potrošače i stručnjake zainteresirane za ovu sortu koja je svoju slavu među vinskim znalcima stekla još u dalekoj prošlosti.

Pozivamo vas da se okušate među najboljim malvazijama svijeta u profesionalno organiziranom i neizvjesnom natjecanju u oštroj međunarodnoj konkurenciji. Osvojeno odličje potvrda je da ste zasigurno među najboljim proizvođačima malvazije u svijetu.
<<< Povratak

Nosioci IQ oznake

Dogaðanja

Vinistra 2017

12. - 14. svibnja 2017.

Pokrovitelji: